VANAEMA VARASALVEST | Klassikaline maasika-rabarberimoos väikese moodsa vimkaga


Maasika-rabarberimoos
Shutterstock

Rabarberiaeg on ootamatult läbi saanud ja ega maasikaidki enam kauaks jätku. Siiski saab rabarberipõõsast veel nooremaid varsi näpistada, et üks suurepärane keedis talveks purki panna!

Vaja läheb:

1 kg väiksemaid maasikaid
500 g rabarbereid
1 sidrun (kasuta mahepoest ostetud puuvilja!)
1 sl vanillsuhkrut
500 g moosisuhkrut (kui soovid vähem suhkrut kasutada, piisab ühest pakist marmelaadisuhkrust)

Valmistamine:

Puhasta maasikad ja lõika pooleks. Koori ja tükelda rabarber. Lõika sidrun pooleks ja pigista mahl välja. Pane potti nii maasikad, rabarber kui ka sidrun ja sidruni mahl, lisa suhkrud ja sega kõik korralikult läbi. Lase moosil keema tõusta ja keeda 15 min.

Eemalda sidrunikoored, tõsta moos ettevalmistatud purkidesse ja kaaneta kuumalt. Naudi!