VANAEMA VARASALVEST | Viis hõrgutist vanadest retseptivihikutest


VANAEMA VARASALVEST | Viis hõrgutist vanadest retseptivihikutest
Foto: Targu Talita

Kuidas maitsevad vanaemade lapsepõlveaegsed hõrgutised? Kondiiter Urmas Jalakas kohandas mõned 1930. aastate Eesti naisteajakirjade retseptid meie kiire elutempo ja supermarketite toiduvalikuga.

Selgus, et möödunud sajandi alguse uudisretseptid, nagu neid toona kutsuti, ei erinegi suurt praegustes ajakirjades pakutavatest. Seda, et nood küpsetised palju aega võtavad, ei maksa peljata. Kel alatasa kiire on, võib kasutada juba valmis taignaid ja biskviidipõhjasid.

Lehe-kännuseene tasku kreemjuustuga

Lehe-kännuseene tasku Foto: Targu Talita

Põhi: lehttaigen

Kate:

  • 1 karp Philadelphia toorjuustu
  • 1 seenepuljongi kuubik
  • 50 g marineeritud kännuseeni
  • 100 g hapukoort
  • 1 muna
  • 3 sl jahu
Seotud lood:

Segage toorjuust peenestatud puljongikuubiku, muna, hapukoore ja jahuga. Rullige ostetud lehttainas poole õhemaks ja lõigake 10 x 10 cm ruutudeks. Pange keskele täidisekuhjake ja peale seened. Keerake tainanurgad ülespoole. Küpsetage 220º juures 15 minutit. Serveerige soojalt koos hapukoorega.

Siin on kasutatud Ukraina kännuseene konservi, mis küpsetatult mõnusalt hamba all krõmpsub. Proovida tasub ka teisi variante, näiteks marineeritud kuuseriisikaid või kukeseeni. Võimalus: puljongikuubiku asemel võib kasutada seeni ka täidise sees. Sel juhul võiks täidisele lisada veidi kapparit, mis kuumutamisel seenemaitset võimendab.