400 g veisehakkliha
1 kg valget peakapsast
1 ½ dl riisi
5 dl vett
1 lihapuljongi kuubik
1 suurem sibul
1 hapu õun
1 muna
1 tl soola
½ tl paprikapulbrit
1 tl majoraani
3 sl õunapüreed
2 sl rasvainet

Pange riis suurde keedunõusse vee ja puljongikuubikuga keema. Lõigake kapsas, sibul ja õun kuubikuteks. Kui riis on 10 minutit keenud, puistake sellele peenestatud kapsas, sibul ja õun. Keetke, kuni riis ja kapsas pehme ning vedelik neisse imbunud. Siis tõstke tulelt ja laske veidi jahtuda. Segage riis ja kapsas, lisage vähehaaval hakkliha ja maitseained, lõpuks segage hulka muna ning õunapüree. Määrige ahjuvorm rasvainega, täitke valmistatud seguga, peale asetage ülejäänud rasvainetükikesed. Küpsetage 200° juures 50–60 minutit. Juurde andke keedetud kartuleid ja pohlakastet või -moosi.

Kapsavorm

 ½ kg hakkliha
 1 väiksem kapsapea
 ½ tšillikauna
 1 sibul
 1 küüslauguküüs
 soola
 purustatud musta pipart
 2 sl rasvainet (õli)
 200 g hapukoort
 2–3 sl riivsaia

Poolitage kapsapea, eemaldage sisevars (juurikas) ja aurutage või keetke vähese soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Asetage kapsas sõelale nõrguma. Lõigake kooritud sibul, küüslauk ja tšilli hästi peeneks, kuumutage segades rasvaines, kuni sibul klaasjaks muutub. Lisage lahtimurendatud hakkliha, maitsestage soola ja pipraga. Kuumutage kõik ühtlaselt läbi ja segage hapukoorega.

Määrige ahjuvorm rasvainega, tahenenud kapsalehed laduge kahe-kolmekordse kihina nõu põhja, peale tõstke hakklihasegu, siis jälle kapsalehed ja liha. Pealmine kiht olgu kapsast. Peale raputage riivsaia ja piserdage pisut õli. Küpsetage keskmises kuumuses umbes 30 minutit. Juurde andke keedetud kartuleid või riisi.

Inglisepärane karjusepraad

 400 g hakkliha
 1 l kartulipüreed
 1 muna
 1 sl õli
 1 sibul
 1–2 küüslauguküünt
 100 g viilutatud šampinjone
 1 dl lihaleent
 2 tl Worcesteri kastet
 ½ tl aed-liivateed
 ¼ tl purustatud musta pipart
 soola 

Koorige ning peenestage sibul ja küüslauk. Pruunistage need kergelt õlis, lisage natukehaaval hakkliha ja segades jätkake pruunistamist. Siis lisage seened ja lihaleem ning maitsestage. Keetke 3–4 minutit. Kallake lihasegu madalasse ahjuvormi ja katke kartulipüreega, millesse on lisatud muna. Kui jahtunud püree on liiga tihke, kloppige juurde tilk piima. Lusikaga peale tõstetud püree tasandage ja tõmmake kahvliga triibuliseks. Küpsetage 225° juures 20–30 minutit.