100 ml vett
1 kg virsikuid
3 keskmise suurusega apelsini
1 sidrun
50 g mandlilaaste
500 g suhkrut
Maitsestamiseks ingverit, kaneeli, musta pipart, purustatud nelki

Hautage puuviljad pehmeks, püreestage. Lisage suhkur, mandlilaastud ja maitseained. Moos tekitab mistahes aastaajal saia, pannkookide või millega iganes sööduna jõulutunde, meenutades maitselt piparkooki.

Magus jõulumoos

Sellise moosi saate juba varem valmistatud kreegimoosist.
1 kg moosi kohta võtke 1-2 tl piparkoogimaitseainet, mis lisage keema tõusnud keedisele. Piparkoogi maitseaine valmistage ingverist, nelgist, kaneelist, vürtsist ja muskaatpähklist, pange see marlitüki sisse ja siduge kinni. Nii saate nutsaku moosist lihtsalt välja võtta.

See on tõeline jõuluhõnguline moos, millega on palju tööd, kuid see kõik väärib tulemust.

Soolane jõulumoos

0,5 kg jõhvikaid
100 g pressitud mädarõigast
100 g pressitud küüslauku
3 sl suhkrut
1 sl soola

Purustage jõhvikad kannmikseris, lisage ülejäänud ained. Pange segu kuumutatud purkidesse. See on toorhoidis, mis vajab jahedat hoiukohta.