Kõik teavad, kui hästi maitsevad jõhvikatest valmistatud kissell ning mannavaht, kuid jõhvikaid saab kasutada ka kookides ja saiades. Lisaks sobivad jõhvikatest tehtud kastmed lihatoitude kõrvale. Jõhvikad teevad toidu maitsvaks ning annavad organismile talvel hädavajaliku toetava vitamiiniannuse. Jõhvikamorss ja ka terved marjad tõstavad söögiisu ning on heaks kosutuseks palaviku korral.

Inglased armastavad jõhvikakastet ning selle tegemiseks on igal perenaisel oma retsept. Kastet süüakse nii sooja prae kõrvale kui ka võileibadel. Pakumegi katsetamiseks võõrapärase jõhvikakastme retsepti ning ka ühe kodustesse tingimustesse kohandatud jõhvikakastme retsepti.

Retseptid:

  • Jõhvika-keefirikosutus

  • Jõhvikamuffinid

  • Vürtsikad kaerahelbeküpsised jõhvikatega

  • Tagurpidi jõhvikakook

  • Inglise jõhvika-viigimarjakaste

  • Lihtne jõhvikakaste