Lihtne maius - kuremarjad kommideks
Heal lapsel mitu nime, nii on ka selle punase marjaga – kes on harjunud korjama jõhvikaid, kes kuremarju. Just oktoobrikuu on korjamiseks kõige õigem aeg, sest marjad on küpsed ning kogunud endasse väärtuslikke vitamiine ja mineraalaineid. Tänuväärsed on need marjad ka seetõttu, et nende hoidistamisega ei pea kohe tegelema hakkama. Puhastatud marjad säilivad hästi aknalaualgi, ilma et neid keetma-kupatama peaks. Pigem on see oht, et kui iga möödamineja sealt peotäie võtab, ei jätku neid kauaks.
Teisalt ei ole mõtet marju ka sahvrihämarusse peita, nii et talv läheb mööda ning kellelgi ei tule need hoolega kogutud vitamiiniallikad isegi meelde. Las siis lähevad kohe kõhtu ning turgutavad tervist, kui et tohletavad sahvris. Seda enam, kui neid pole ka just kilode kaupa soost välja veetud.
Liiatigi on just värsked marjad organismile kõige kasulikumad. Jõhvikate hapu mekk ning suus sulav suhkur koos moodustavad täiusliku maitseelamuse – ehk nii palju marju ikka jagub, et saab valmis veeretada kausitäie komme.
Kuremarjakommid
- 1 klaas jõhvikaid
- 1 munavalge
- 0,5–1 klaasi tuhksuhkrut
- soovi korral šokolaadi