Menüü külmetushaigusest tervenejale
Hommikusöök
Apelsinimahl või pool greipi. Mõlemad sisaldavad rohkesti C-vitamiini, mille pruukimine võib lühendada külmetushaiguse kestvust.
Täisteraleib. Täisterades leidub rikkalikult vitamiine ja mineraale, sealhulgas tsinki ja E-vitamiini, mis aitavad hoida immuunsüsteemi tervena.
Must tee. Teelehed sisaldavad aineid, mis kiirendavad ninakäiku ümbritsevate rakkude tööd, aidates neil tõrjuda pisikuid.
Lõunaoode
Jogurt. Kasulikud bakterid jogurtis mõjuvad hästi immuunsüsteemile. Topsitäis elusa bakterikultuuriga jogurtit või klaas keefirit päevas tagab vajaliku koguse.
Lõunasöök
Aniisikakuke. Liköörisarnaselt lõhnavad aniisiseemned mõjuvad rögalahtistina.
Õhtusöök
Roheline salat. Mõrud rohelised aedviljad – rukola (põld-võõrkapsas), salatsigur, endiivia, ürt-allikkress, kuid ka võilillelehed – omavad viirusevastast toimet ning aitavad kinnise nina ja köha puhul.
Ingveritee. Ingver kubiseb viirustega võitlevatest ainetest, mille hulgas leidub selliseidki, mis ründavad just külmetusviirusi (üks koostisosa gingerool suudab näiteks ravida köha). Valage keev vesi supilusikatäiele värskele tükeldatud ingverile ning laske 2–3 minutit tõmmata.