Kreeka pähklid ja seesamiseemned tugevdavad neerude energiat, mistõttu sobivad hästi röstitult toidusse lisamiseks. Riisipuder kreeka pähklitega on tuntud jõuandja.

Talvel sobib süüa rohkem soolast ja mõru, kuid piirata tuleks haput. Liigset soola tuleks siiski vältida, sest see muudab luud hapraks ja lihased spastiliseks.

Mõru maitse tugevdab südant – talvel vajab süda lisaenergiat. Seepärast on talvises menüüs oma kohal mereannid, täisteraviljad, nagu oder, rukis, kaer, hirss ja naeris, seller ning teised juurviljad.

Külmale vastu seismiseks lisatakse menüüsse soojaandvaid toiduaineid (nagu lambaliha ja linnuliha) ning kasutatakse soojendavaid vürtse: ingverit, kaneeli, pipart, paprikat. Kasuks on kontidest keedetud supid. Luud, luuüdi ja aju on hiina meditsiini seisukohalt produtseeritud neerude poolt ning omalt poolt tugevdavad neid.