Kaks kolmandikku välisturistidest majutus Tallinnas, kuid paljud soomlased ja venelased nautisid ka pikemaid puhkusepakette sanatooriumides üle Eesti.

Iga kolmas Peipsi tagant tulnud turist peatus spaas või sanatooriumis ja neid teenuseid kasutanud Venemaalt pärit klientide arv kasvas aastaga tervelt 80%.

Väliskülalised peatusid Eestis pikemalt kui tunamullu. Selleks oli ka soodne aeg, sest ööbimise eest küsiti kaheksa viimase aasta madalaimat hinda.

Sel aastal oodatakse Eestisse mullusest veelgi suuremat hulka turiste. Tallinn on tänavu kultuuripealinn ja lisaks on parem ka lennuühendus, tõi EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso välja peamised põhjused.

Uute lennuliinide taga on ühelt poolt Estonian Air, mis ostis uue lennuki, ja teisalt odavlennufirma Ryanairi tulek Eestisse.

“Kui muidu arvatakse, et odavlennufirmadega lendavad seljakotirändurid, siis praegu ütlevad Tallinna viietärnihotellid, et Ryanairi kliendid on neil sees,” rääkis Mutso.

“Inimesed kulutavad transpordi peale võib-olla vähem, et lubada endale paremat hotelli ja luksuslikumat õhtusööki,” leidis Mutso.

Värskete andmete kohaselt kasvas Tallinna lennujaama reisijate arv tänavu jaanuaris mulluse sama ajaga võrreldes 26 protsenti.