Määrake iga asja koristamiseks päev – vaatate tegemata töödele märksa rahulikumalt, kui teate, millal järg nendeni jõuab.

Valige koristamiseks tunnid, mil teile töö kõige paremini istub. Kui olete „öökull“, on selleks sobiv aeg õhtul, kui aga „lõoke“, alustage toimetamist hommikul esimesel võimalusel.

Mitmetunnine koristamine väsitab. Ärge muutke iga koristamist suurpuhastuseks, mis peab samal päeval lõppema. Võtke vahepeal puhkust.

Kui teile näib, et asjade jaoks pole enam ruumi, mõelge hästi, mida vajate ja kuidas neid paremini paigutada. Poodides leidub igasuguseid kaste, korve ja riiuleid. Enne ostmist mõelge hoolega läbi, kuhu need paigutada.

Asetage televiisori ja tugitooli lähedale mõni korv. Kui saabuvad ootamatud külalised, on mugav mõned asjad neisse ära peita.

Kui võimalik, ärge lükake edasi nende asjade äraandmist, mida te ise enam ei vaja, kuid võivad sobida kellelegi teisele.

Eriline segadus valitseb tavaliselt paberites. Sorteerige kõik arved, kirjad ja ajakirjad ja visake mittevajalik ära. Kui leiate selleks tegevuseks iga päev 5 minutit, ei kogunegi teil edaspidi enam paberihunnikuid.

Psühholoogid soovitavad: kui tahate korrastada oma elu, alustage majapidamisest.