- 20 g soola
- 40-50 g suhkrut
- 1 kg seeni
- 200 g tomatipastat või 1 kg värskeid tomateid
- 200 g vett (hautamisel)
- 4 loorberilehte
- 50-60 g toiduõli
- 40 g (2 spl) 5% äädikat

Valmistamise käik:

Sorteerige värsked seened suuruse järgi, puhastage. Suuremad seened lõigake tükkideks.

Sorteeritud ja viilutatud seened laotage sõelale ja kallake korduvalt üle külma veega, nõrutage. Seejärel kupatage seeni soolases vees, lisades 20 g soola ühe liitri vee kohta. Eemaldage kupatamise ajal eralduv vaht vahukulbiga.

Kupatage seeni seni, kuni nad poti põhja vajuvad, seejärel kurnake.

Hautage kurnatud seened pannil õlis läbi, lisage suhkur, tomatipasta, loorberilehed ja äädikas. Tomatipasta asemel võib kasutada ka värskeid viilutatud (kooritud) tomateid. Sel juhul hautage esmalt pannil tomateid eraldi nii, et nende maht väheneks algsega võrreldes umbes kolm korda.

Saadud seenesegu tõstke purkidesse, jättes purgi kaelaosast 1,5 cm allapoole tühjaks. Katke purgid kaantega ning kuumutage veepotis 70 kraadi juures (pooleliitriseid purke 30 minutit).

Seejärel sulgege purgid hermeetiliselt ja asetage jahtuma.Serveeriga külmalt.

Allikas: nourriture.ru

Milline on teie lemmikretsept? Saatke see aadressil veeb@maaleht.ee.