Eelistasid elutoa värvivalikul üht kindlat tooni, kuid ei oska seletada, miks. Värviekspert Kate Smith paljastab su värvivaliku tagamaad.

Ideid köögi värskendamiseks
Talv on suurepärane aeg remondiplaanide tegemiseks – seda ka siis, kui rahakott puuga seljas pole. Alljärgnevalt mõned nutikad ideed sisekujundussaidilt Houzz.com, mis lasevad näiteks köögile üsna tagasihoidlike vahenditega värske välimuse anda.

Köök on kodu süda, kus peab saama muretult ja ladusalt askeldada. Perekond Mehide sättis oma kodu köögi just selliseks, rakendades seejuures taaskasutusideid ning rõõmsaid värve.

Põnevaid ja kaunilt kujundatud kööke, kust oma koduse söögivalmistamise ruumi sisustamiseks ideid ammutada, on maailmas miljoneid. Nüüd on olemas võimalus murdosa neist üsna põhjalikult uurida ilma kodust lahkumata.

Palkmajas elav Monika Kaska on oma hubase kodu ise sisustanud ega ole kitsi põhimõtteid, millest ta magamistuba kujundades lähtus, teistegagi jagama.

Juba esmaste sisekujundusteadmiste kasutamine siseviimistluses annab elamispinnale juurde avarust, soojust ja valgusküllust, tõrjudes väsitava müra, kõleduse ja pimeduse.

Kas voodi peab alati jalgadel seisma? Ei, võib ka laest alla rippuda. Ning trepi aset võib täita hoopis toru, milles libisedes lõbusalt teiselt korruselt esimesele laskuda.

Vannituba ei ole pelgalt pesemisruum, vaid meeldiv lõõgastuspaik ja kodu täisväärtuslik osa, mistõttu selle sisustamine pälvib üha rohkem tähelepanu.

Vaheseinad
Olgu kodus ruumi palju või vähe, läheb eri huvidega inimestel aeg-ajalt vaja omaette olemise nurgakest. Kui majas selliseid soppe napib, tasub tutvuda ruumijagajatega.
Loe edasi ...

Nõudmised esikutele on väga suured – kõik seljast ja jalast võetav tuleb ära paigutada ning säilitada ruumist hea esmamulje. Kuidas seda saavutada?

Irene ja Lauri Väli

Kirju ja detailirohke igapäevaelu paneb koduseinte vahel rahu, ruumi ja avarust igatsema. Kuidas aga hoolimata elamispinna mõõtmetest seda kõike saavutada, on omaette kunst. ApartmentTherapy jagab mõned näpunäited.

Tapeedimängud
Elavdage oma ruume ja mööblit tapeedijääke kasutades, soovitavad Mööblisahvri perenaised Laili Randmaa ja Piret Parts.