RETSEPTID | Särtsakad road tervist turgutavast granaatõunast

 (8)
Videojuhis granaatõuna avamiseks

RETSEPTID | Särtsakad road tervist turgutavast granaatõunast
Foto: Shutterstock

Talv on granaatõuna aeg, siis võiks poest seda rohkem osta ja süüa. Enamasti tahetakse selle punaste seemnekestega vilja eest üsna krõbedat hinda, kuid just talvekuudel võib seda vahel endale lubada.

See iseloomuga vili tasub proovimist, mis sest et tema puhastamine on tüütu. Nii ongi lootust, et puuvili liiga kiirelt otsa ei saa, vaid jätkub nokkimist terveks õhtuks.

Granaatõun on tuntud paljude tervisele kasulike omaduste poolest. Teada on, et granaatõun aitab puhastada organismi jääkainetest.

Seemnekestadest saadud õli noorendab nahk ning sisaldab F- ja E-vitamiine. Granaatõuna seemneid on arstid juba ammustest aegadest soovitanud süüa tervise turgutamiseks.

Granaatõunas on palju kiudaineid, kaaliumi, C-vitamiini ja antioksüdante. Ka isutuse korral soovitatakse juua enne sööki granaatõunamahla.

Et punase mahla pritsmed ümbritsevat ei määriks, võib vilja avada veega täidetud kausis. Vees avades vajuvad granaatõunaseemned põhja.

Videost saad vaadata, kuidas avada granaatõuna ilma, et see vette tuleks panna:


Retseptid sirvimiseks kliki kollastel nooltel (paremal ülal ja all).
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare