Kui Maakodu ja peasponsori Lingalaid OÜ esindajad Pukasse võidukodusse jõudsid, oli pereemal laud külalistele kaetud ja rätiku all ootasid tema enda küpsetatud hapusai ja leib. Kõikidele külalistele oli valmis pandud personaalsed joogipudelid, nimesildid peal.

Konkursi peaauhind tuli perele suure üllatusena, sest kuna maja sisustamine on alles pooleli, ei tihanud nad esimese hooga osaleda. „Mõtlesime, et kui elu pakub sellise võimaluse, siis tuleb see vastu võtta,“ ütles Eliisa.

Eliisa ja Jaan Tammeorgi Pukas asuv mätaskatusega kodu sai tänavu peaauhinna.

Luksusliku koduspaa üle on neil aga eriti hea meel. Nimelt ei ole nad jõudnud veel vannituba valmis ehitada ja kogu pere peseb end väikeses dušinurgas, mis on sisse seatud koera poriste jalgade või laste mudaste jalanõude ja pükste pesemiseks. Mõlemad lapsed käivad praegu vanni asemel suures pesukausis. „Vanem poeg Hans ütles, et tema ei mahu enam suurde kaussi ära, ja ta ei jõua ära oodata, millal me ükskord suurema vanni saame. Nüüd me saame kohe väga suure vanni, kuhu mahub kogu pere,“ naeris Eliisa.

Pereisa ja Lingalaidi esindaja Kaido Alev panid paika kümblustünni paigutamise koha ja loodetavasti juba aastavahetusel saab kogu pere nautida koduspaa mõnusid.

Kauneim aed – Raili ja Hardo Kersi aed Pärnumaal

Raili ja Hardo aias oli hilissügisesest vihmasest ja tuulisest ilmast hoolimata küllaga vaatamist. Kõrrelised õõtsusid sügistuules ja madalad krüsanteemid näitasid meile veel viimaseid õisi.

Maakodu kinkis kauneima aia omanikele 1000 eurot ja peale selle andsime neile üle suure kotitäie Fiskarsi aiatööriistu.

Kaunimaks aiaks valiti Raili ja Hardo Kersi koduaed Võistes.

Kingitus läks Kerside koduaias kohe käiku, sest parasjagu käib uue istutusala rajamine.

Kauneim saun – Kadi ja Tarvo Narusbeki saun Põlvamaal

Kes oleks võinud arvata, et meie konkursile esitati saun, mis on suurem kui mõni maja! Võib öelda, et Kadi ja Tarvo saun on saanud tuntuks ka töökaaslaste ja sõprade-tuttavate seas ning õnnitlusi on tulnud siit kui sealt. Kui varem sugulased ja sõbrad eriti sauna ei kippunud, siis nüüd on vastupidi: auhinnatud sauna tahavad kõik oma silmaga näha ja selle mõnusid omal nahal proovida. Loodetavasti pakub kingituseks saadud veekindel muusikasüsteem rõõmu nii täiskasvanutele kui ka lastele.

Kauneim saun asub Kadi ja Tarvo Narusbeki kodus Akstes.

Kauneim kõrvalhoone – Mari-Liis Tüüri ja Tauri Tuulingu kasvuhoone Saaremaal

Lõpuks said peale Eva Luigase, kes siin suvel külas käis, seda pilkupüüdvat kasvuhoonet oma silmaga näha teisedki toimetuse liikmed. Ja Eva omakorda sai nüüd näha ka meest, kes selle ehitas, sest Tauri teenib leiba ehitamisega ega saanud tol suvepäeval kodus olla. Ehkki kasvuhoone oli taimedest tühi, nägi see võrratult šikk välja ja kui ei oleks näinud, siis ei usuks, et selline ehitis asub Eestimaal.

Kauneima kõrvalhoone preemia said Mari-Liis Tüür ja Tauri Tuuling oma imelise kasvuhoone eest.

Mari-Liisi sõnul täidab Tauri tema soovid lennukiirusel. Kui ta rääkis mehele plaanist kanad võtta, ehitas Tauri ühe nädalavahetusega kanamaja. Vaat sellised mehed elavad Saaremaal! Igatahes leppisime kokku, et nad annaksid meile kindlasti teada, kui Tauri taas ehitama hakkab, sest konkurss tuleb ka järgmistel aastatel.