Seni olen jõulumuusikasse suhtunud pehmelt öeldes leigelt, aga sel aastal tundsin lausa vajadust tekitada pühademeeleolu varem, kui see tavaliselt juhtub. Hoiatasin ka meest ja ta nentis tagasihoidlikult, et tema selle muusikaga ilmselt jõuludeni välja ei vea.

Täiesti selge, et mingist hetkest ei suuda aju enam vastu võtta seda uudistevoogu, millest midagi head leida on iga päevaga ühe keerulisem. Inimesele omane alalhoiuinstinkt annab meile õlekõrre, mida mööda sellest hullusest välja ronida. Üks viis on tunda rõõmu väikestest asjadest – kasvõi mõnusast muusikast – või tegeleda täiesti tavaliste koduste toimetustega. Üks neist on kindlasti kodu sättimine ja pühadeks valmistumine.

Siin tulebki teile appi Maakodu, mille jõulunumbrist leiate toredaid ideid ja inspiratsiooni, millega pühadele vastu minna. Jõuluehete saamiseks ei tule tingimata poodi joosta, vaid nagu käsitöömeister Külliki Nõu ütleb, saab jõulukaunistusi teha ka kodus leiduvast kraamist. Kui verivorstid ja hapukapsas on ära tüüdanud, piiluge meie köögirubriiki, milles Iirimaal elav Silvi O’Brien õpetab valmistama sealseid traditsioonilisi pühadetoite.

Meie avalugu räägib aga Tartu külje all elavast Getter Madisonist, kes on oma kodu sisetunde ajel sisustanud ja kujundanud sügavate ja jõuliste värvitoonidega. Enda sõnutsi pole ta järginud ühtegi stiili, vaid ainult seda, et tal oleks kodus hea olla. „Mu kodu peegeldab minu iseloomu,“ ütleb ta. Kui usaldad iseennast ning sinu ettekujutus tõeks saab, siis see ongi äge!

Nii et kes soovib kodu kiiresti muuta, võib välja vahetada tekstiilid – kardinad ja padjakatted. Ent kes tahab, võib pühadeks ka seina üle värvida! Jõuab küll.

Mõnusat toimetamist!