06.03.2024, 16:16
Köömneid on toitudes ja jookides kasutatud juba ammusest ajast kuni tänapäevani välja
Üks köömnete populaarsuse põhjus peitub selle taime ulatuslikus levikus. Eesti keeles on seda taime ristitud mitme nimega: keemled, köömlid, kömmlid, köömlad, küümlid, küömned, küümned jne. Arvatavasti on kõik need nimetused ja praegugi kasutusel olev sõna “köömen” tulnud saksakeelsest sõnast Kümmel.
FOTO: | Shutterstock
Tavainimene puutub köömnetega kõige rohkem kokku just igapäevase leiva söömisel, kusjuures need maitserikkad seemned sobivad edukalt igasuguste leibade koostisse. Eestis hakati köömneid lisama eeskätt rukkipüülijahust tehtud peenleibadele, et tasakaalustada nende tavalisest mõnevõrra magusamat maitset.
Oled juba tellija?