Peida pannkoogitaigna sisse rohkelt aedvilju või küpseta hoopis aedvilju taignas!
Suured ja väikesed paksud aedviljapannkoogid meelitavad sööma ka neid, kes muidu juurikaid ei armasta. Kui aurutatud juurviljad mõnele liiga vesised tunduvad ja õigeks toiduks tunnistatakse vaid praekartulid, siis on neid raske ümber veenda. Sel juhul ei aita muud, kui kavalus appi võtta ja serveerida köögivilju pealtnäha märkamatult – pannkoogi koostisosana.
Pannkooke võib teha mitut moodi. Enamasti eelistatakse neid süüa magusa moosiga. Suuri õhukesi kooke keeratakse rulli, täiteks nii magusad kui soolased segud. Paksud pärmiga kergitatud pannkoogid ehk pliinid kalamarjaga on vastlalaual hinnatud roaks.
Kuid on veel terve rodu lihtsamaid koogiretsepte toidulaua vaheldusrikkamaks muutmiseks. Näiteks eriti head on paksud koogid, kui lisada tainasse toorest riivitud aedvilja. Need maitsevad hoopis teisiti, kui eelnevalt püreestatud köögiviljalisandiga koogid. Erinevusest aimu saamiseks tuleks proovida mõlemaid.
Omaette maiuspala on praetud tainaümbrises aedviljad.
Retseptid: