Küpseta kadripäevaks täidetud kana ja kohupiimakaraskit
Vanad mardipäeva ja kadripäeva toidud on olnud seapeaga keedetud kaalikad ja kartulid, tangu- ja jahuvorstid, verikäkid, verileib ja suitsu-lambaliha. Keedeti kruubiputru ja küpsetati karaskit.
Nüüdisaja kadri- ja mardipäeva toidulaual võiks pakkuda linnuliha: hane- või kanapraadi ja teisi toite kanalihast. Esikohal on seekord hapukapsa ja õuntega täidetud ning aed-liivatee ehk tüümianiga maitsestatud broiler, aga pakkuda võib ka grillitud või küpsetatud kanatiibu, hautatud kanaroogasid kastmes või Prantsuse köögist pärit rooga Coq au Vin ehk kukk veinis. Seekord paneme me veini kana.
Omal kohal on ka lambaliharoad ja verivorstid või -käkid. Verikäkke võib vahelduseks ka grillida ja pakkuda juurde head pohla-õunamoosi või mõnda teravamaitselist kastet.
Vaata ka - 12 pardilihast toitu mardipäevaks
Retseptid: