Rabarberist saab valmistada väga maitsva siidri või vahuveini
Rabarberiveini on ilmselt juba väga paljud teha proovinud ja tooraine uudsusega sõprade seas enam väga laineid ei löö. Nüüd oleks aeg minna tehnikatega edasi ja teha varakevadisest rabarberist hoopis siidrit või vahuveini.
Väikesed mullid võivad muidu kergele ja lahjale joogile anda õigesti jahutatuna hoopis uue vungi sisse. Pealegi tuleb klaasist mullidega jooki juues hoopis pidulikum tunne, kui niisama veini limpsides.
Siidrit ja vahuveini saab teha täpselt ühesuguste töövõtetega, vahe on pigem kanguses – siidri oma ulatub maksimaalselt 8,5%ni, vahuveinid aga algavad 10%st, normaalne kangus jääb 11–12% vahele. Seega, et siidrist saaks vahuvein, on vaja virdele suhkrut lisada, et kangus suurem tuleks. Seepärast on järgmised retseptid esitatud paarikaupa – kuidas ühest toorainest teha nii siidrit kui vahuveini.