RETSEPTID | 2 pühadejärgselt figuurisõbralikku salatit kõrvitsast
Toorsalat kõrvitsast
200 g puhastatud kõrvitsat
2 keskmist hapukamat õuna
½ sidruni mahl
2–3 sl purustatud Kreeka pähkleid
½ tl soola
Riivige kooritud õunad ja kõrvits jämeda riiviga. Maitsestage soola, sidrunimahlaga. Lisage väiksemaks tükeldatud või purustatud pähklid. Hoidke enne serveerimist 10–15 minutit külmikus. Toorsalat sobib hästi liha- ja kalatoitudega, kuid on meeldiv ka iseseisva einena. Kellele meeldib magusam salativariant, see lisagu natuke mett või agaavisiirupit.
Kõrvitsa-hapukapsasalat
100 g riivitud kõrvitsat
100 g kiirhapendatud kapsast
1 sl õli
1 tl jahvatatud köömneid
soola
suhkrut või mett
Segage jämedalt riivitud kõrvits hapendusvedelikust kuivaks pigistatud kapsanarmastega. Maitsestage õli, köömnete, soola ja suhkruga. Segage kõik hoolikalt läbi ja hoidke vähemalt 15 minutit külmikus. See salat on maitsev lisand liha juurde.