11.06.2024, 19:19
7 moodust, kuidas panna mineraalainetest pungil rabarber talveks tallele
Rabarbrivarte toiteväärtus ei ole kõrge ning ka vitamiinide sisaldus on suhteliselt madal, kuid märkimisväärsel hulgal sisaldavad nad mineraalaineid. Just seetõttu tasub rabarberit ka muul ajal peale kevade oma toidulaual kasutada.
FOTO: | Delfi Meedia
Tänapäeval viljeldakse rabarberit põhiliselt Euroopas ja Põhja-Ameerikas. Toiduks tarvitatakse peamiselt pikki jämedaid ja mahlakaid leherootse, mis sisaldavad kuni 3,5% suhkruid, rohkesti orgaanilisi happeid (peamiselt õun-, sidrun- ja oblikhapet) ning mineraalsooli (enim kaaliumiühendeid).
Harva tarvitatakse ka noori lehti ja kattelehtedega varjatud avanemata õitega õisikuid. Kuid ettevaatust lehtedega – need on asjatundmatul tarvitamisel isegi mürgised!
Oled juba tellija?