Alustada võib ligikaudu selliste kogustega:

2 kg hoolikalt pestud ja puhastatud, aga koorimata ning tükeldatud rabarberivarsi.

1 l vett - seda peab olema nii palju, et potti laotatud rabarberitükid ära katab.

250 g suhkrut - pane suhkrut maitse järgi, kui soovid, vähenda või suurenda kogust.

Puhasta rabarberid hoolikalt ja tükelda umbes sentimeetristeks tükkideks, pane roostevabasse potti ja kata veega. Jäta üleöö seisma. Järgmisel päeval pane kogu potitäis umbes viieks minutiks keema. Kurna rabarberid sõela abil vedelikust välja - võimalusel pressi rabarberimassi, et viimanegi vedelik saaks kurnatud. Lisa rabarberimahlale suhkur ja keeda paar minutit.

Villi siirup võimalikult kuumalt ettevalmistatud taarasse ja sulge õhukindlalt. Selleks, et hoida siirupi kaunist roosat värvust on soovitav seda säilitada jahedas ja pimedas. Või isegi külmkapis.