Vastlakuklid valge ja pruuni täidisega
Vastlapäev on liikuv püha, kuid alati kindlal nädalapäeval – teisipäeval! Sõna „vastlapäev“ tuleneb alamsaksakeelsest sõnast „vastelavent„, mis otsetõlkes tähendab paastuööd, kasutusele võeti sõnast esimene pool. Kuna vastlapäev on päev enne suurt paastuaega, siis oli traditsiooniks pakkuda rasvaseid ja rikkalikke toite – hommikusöögiks vastlapuder, milleks enamasti oli tangupuder, lõuna ja/või õhtusöögiks valmistati seajalgu ubade või hernestega ning lisaks pakuti ka odrast vastlakaraskit, mis hiljem, 20.sajandil, vahetati välja vastlakukliga, mida serveeriti vahukoorega.
Siin on kakaotäidisega vastlakuklite retsept kõigile neile, kelle jaoks tavaline vahukoor pole eriline lemmik. Lisaks ebatraditsioonilisele vastlakukli täidisele on ka pärmitainas ilma munata.
Sama taignaretsepti järgi küpsetatud kuklid saab aga täita vahukoore ja moosiga, leiad siit ka selle täidise.