Sinise kuslapuu marjad saavad söömisküpseks enne maasikaid, Vaata, milliseid sorte koduaias kasvatada
Vähelevinud sinine ehk söödav kuslapuu on üha populaarsem väärtuslik ja varajane marjakultuur, mille marjad sisaldavad palju kasulikke antioksüdante.
Teadurid õpetavad kasvatama ja soovitavad ka nende marjakultuuride sorte:
Sinise kuslapuu kodukandiks peetakse Siberit, Kirde-Aasiat ja Jaapanit. 1836. aastast on Kamtšatkalt teada esimesi kirjalikke märkmeid, milles soovitati hakata söödavat kuslapuud aedades kasvatama. Asjahuviline selektsionäär Heinrich Albert Kurm tõi selle 1955. aastal Eestisse Pärnumaale oma koduaeda.
Külmakindel ja pikaealine taim
Sinine kuslapuu on pärit karmi külma kliimaga aladelt ja talle on iseloomulik hea külmakindlus, mis jääb tavapäraselt -45 °C juurde. Tema elueaks koduaias peetakse 20–30 aastat. Sinine kuslapuu on lameda ümara võraga 1,0–1,8 m kõrgune põõsastaim.