Oleme Laasikuga käinud nii varakevadel kui ka hilissügisel Peipsi ääres seenel, korjanud südasuvel rabas murakaid, püüdnud jõevähki, küpsetanud koos Peipsi tinti ja rääbist. Seekord suundusime talvisele Peipsile jääaugust kala püüdma. Ühtlasi jagas ta kahte põnevat kalaroa retsepti: stroganina ja jääga praetud kala.

Peipsi toidu eestvedaja Tauno Laasik sattus Peipsi kanti 2006. aastal täiesti juhuslikult. Kolga kandis sündinud, Otepääl üles kasvanud ja hiljem Tartus elanud Tauno juhtus kodu otsides Varn­­ja lähistel vana talumaja hoovi. Kui jalg autost välja astudes maad puudutas, olevat ta kohe tundnud: siia ma jään. Peipsit peab ta nii ägedaks kohaks, et neid emotsioone, mida see kant ja seal pakutav toit tekitab, olevat sõnadega raske edasi anda.

Edasi lugemiseks: