GAIDI JA TARMO MÖLDER

Raplamaa, Loobergi talu

Perekond Mölder on üsna lühikese ajaga ehitanud lagunenud talumajast ja laudast moodsa talukompleksi koos kõrvalhoonetega. Unustatud ei ole ka maastikukujundust. Eraldi märkimist väärib hoonete fassaadidel hulgaliselt kasutatud yakisugi tehnikaga töödeldud puit.

Nii hoonete põhikonstruktsioonis kui ka aiakujunduses on rohkesti kasutatud maakive. Talukompleks on modernne, aga ühtaegu on eksimatult näha, et tegu on Eesti pere talukohaga, mis sulandub ümbrusesse, nagu oleks olnud seal kogu aeg.

Auhind: KUUT SAUN väärtuses 22 000 €. Peaauhinna paneb välja SPA ja Sauna salong Spauna.

Krista Vanaselja linnalähedane kodu Saku vallas.

Kauneim linnalähedane maakodu 2024

KRISTA VANASELJA

Saku, Üksnurme

Krista Vanaselja kodu uuselamurajoonis võlus oma selgete joonte ning sisu ja vormi ühtsusega. Sisekujunduses on kasutatud looduslikke heledaid toone, oskuslikult on seotud ajalooline uuega.

Maja arhitektuur moodustab taimestusele sobiva tausta, millest tõuseb esile iga üksik element. Terrassil istudes tundub kohati, nagu oleksid puhkusel Toscanas. Iga detail nii väljas kui ka sisekujunduses on omal kohal.

Auhind: 1000 € kodu- ja aianduskeskuse Gardest kinkekaart.

Thea Liiva ja Sander Kivipalju koduaed Kiviõlis.

Kauneim aed 2024

THEA LIIVA JA SANDER KIVIPALU

Ida-Virumaa, Kiviõli

Thea ja Sander on oma koduaeda loonud justkui muinasjutumaa. Thea sõnul läheneb ta aiakujundusele nagu maalimisele ja kasutab julgelt fantaasiat. Selleks et aed igal aastaajal silmailu pakuks, on taimestuses kasutatud palju okaspuid ja -põõsaid ning kujundatud neist vahvad erikujulised vormid. Selles aias on näha nii pügamiskunsti, aiakujunduse kui ka ehitamise meistriklassi.

Auhind: robotniiduk IMOW 5 koos paigalduskomplekti ja paigaldusega 2299 € väärtuses Stihlilt.

Annika ja Ergo Evisalu saunamaja Raplamaal.

Kauneim kõrvalehitis 2024

ANNIKA JA ERGO EVISALU

Raplamaa, Kohila

Tegu on esmapilgul lihtsa, kuid süvenenumalt vaadates oskuslikult lahendatud abihoonega. Pere on võtnud ruumi loomiseks piisavalt aega, tegemata odavuse ega kiiruse tõttu kompromisse. Tunnustame läbimõeldud sisekujundust, oskuslikult valitud detaile, lihtsat ja sirget joont ning head stiilitunnet ja maitset.

Auhind: 2000 € väärtuses tooteid BBQ Entertainmentilt. Auhind sisaldab grillahju, lisatarvikuid, kastmeid, maitseaineid ja oliiviõlisid.

Marju ja Janno Mõru koduaias Lüganusel.

Aia hoolduse eripreemia

MARJU JA JANNO MÕRU

Ida-Virumaa, Lüganuse

Selles aias paitab silma siidine ning ühegi võilille ja teeleheta inglise muru. See on jala all pehme ja mõnusalt vetruv. Marju ja Janno kannavad muru eest hoolt – rohivad paharetid välja, õhutavad kevadeti aeraatoriga ja muidugi niidavad õigel ajal.

Umbes 1800 ruutmeetrit istutusalasid on ideaalses korras, peenraservad oleksid justkui skalpelliga lõigatud. Taimed on lopsakad ja heas toonuses. Aia eeskujulik hooldamine on selles peres eluviis.

Auhind: 1000 € Husqvarna kinkekaart.

Lugemist terveks aastaks!

Nagu juba tavaks saanud, avaldame selles erinumbris pikemad artiklid võitjatest ja kõigi konkursil osalenute galerii. Finalistidest saate lugeda järgmistest Maakodu numbritest.

Maakodu iga-aastane konkurss „Eesti kauneim maakodu“ algas aprillis ja lõppes augustis. Tänavu võisteldi viies kategoorias: kauneim maakodu, kõrvalehitis, aed, linnalähedane maakodu ja aiahoolduse eripreemia.

Kes sel aastal oma maakodu konkursile esitada ei jõudnud, saavad seda meile tutvustada juba tuleval aastal. Uue konkursi kuulutame välja aprillikuu erinumbris „Suvi aias“.

Kohtumiseni!

Maakodu toimetus